مقایسه میزان افسردگی در بین دانشجویان رشته علوم تربیتی در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور
دسته بندي :
علوم انسانی »
روانشناسی و علوم تربیتی
مقدمه
افسردگی،نوعی اختلال روانی است که با احساس یأس و ناامیدی،ناراحتی،غمناک بودن، فقدان هرگونه انگیزه و امید و کاهش سطح اعتماد به نفس و بدبینی همراه است.در حال حاضر،افسردگی یکی از شایعترین اختلالات روانی در تمام جوامع است که بر زندگی میلیونها نفر از مردم جهان تأثیر میگذارد.
این بیماری که اغلب بر اثر سهلانگاری،ضعف یا نقص شخصیتی رخ میدهد،بیماری جدی و دردناکی است که میتواند زندگی شخص افسرده یا خانواده و دوستان وی را مختل کند و موجب بروز مشکلات جسمانی و روانی شود.افسردگی به قدری متداول است که گاهی از آن به عنوان«سرماخوردگی روانی»یاد میشود.بسیاری از افراد در دورهای از زندگی خود افسردگی را تجربه میکنند.
این بیماری افراد را در سنین مختلف تحت تأثیر قرار میدهد و سبب کاهش عملکرد مفید آنان و مخدوش کردن بهداشت روانی خانواده و جامعه میشود.بیماری افسردگی در انواع مختلف،به درجات و به دلایل متفاوت بهوجود میآید.دلایل افسردگی در زنان و مردان ممکن است کاملا متفاوت باشد.از آنجا که این دو جنس اغلب در زمینههای اجتماعی متفاوت عمل میکنند،هر دو تمایل به توسعهء گرایشهای عاطفی و ویژگیهای شخصیتی متفاوتی دارند. بر این اساس،پاسخهای مکانیسم سازگاری آنها با وضعیتهای فشارزا متغیر است
اهمیت و ضرورت پژوهش
افسردگی یکی از شایعترین بیماریهای نوع بشر است. برای افسرده نبودن کافی نیست که مشکلی نداشته باشیم بلکه باید شور و شوقی در سر باشد باید دلیل برای زندگی داشت، بایستی عشق ورزید تا افسرده نبود. پاد زهر افسردگی این نیست که خیالی در سر نداشته باشیم بلکه آن است که موضوعی سالم و مناسب برای دوست داشتن و شوری سازنده و مفید در سر داشته باشیم. با توجه به اینکه افسردگی موجب افت قابل ملاحظهای در عملکرد شغلی، تحصیلی، اجتماعی و یا خانوادگی انسان میشود و یا آرامش درونی او را به طوری بارز بر هم میزند و از سوی دیگر توانایی اندیشه بشر و قدرت چارهجویی او خیلی بیش از آن است که قویترین حوادث تلخ هم بتواند او را برای همیشه افسرده نگه دارد این موضوع را انتخاب کرده و در این تحقیق سعی شده با بررسی علل افسردگی مشکلات را پیش از شدت یافتن آنها به خوبی شناخت و سپس بررسی کرد و با ارائه راهکارهای درمانی مناسب افسردگی را تا حد امکان از بین برد.